De beroemde Feria del Caballo vindt plaats in Jerez de la Frontera na de Feria de Abril en voor de Romería del Rocío. Tot de ingrediënten van dit beroemde Andalusische paardenfestival behoren sherry, proeverijen, kleurrijke flamencojurken, rijtuigen en natuurlijk de vermaarde raspaarden van Jerez.
Ooit in de middeleeuwen ontstaan als paardenmarkt is Feria del Caballo in de loop van de tijd uitgegroeid tot een zeer gevarieerde verzameling festiviteiten. Naast paardenveilingen, ruiterwedstrijden en dressuur staan er nu ook tapaswedstrijden, proeverijen, stierenvechten en hartstochtelijke feesten op het programma. Het festival staat bol van tradities. Zo ook de kleding. Mannen dragen tijdens Feria del Caballo een statig ruiterpak (traje de corto). Vrouwen op hun beurt dossen zich uit in een kleurrijke in het oog springende zigeunerjurken (traje de gitana).
Gehouden op het terrein van Parque González Hontoria dat plaats biedt aan ruim 250 casetas kan genoten worden van de zo typische Jerez specialiteiten: flamenco, sherry en tapas. Elke caseta kent zijn eigen aankleding, ambiance en gastronomische specialiteiten. Voor de Feria del Caballo zijn speciale competities in het leven geroepen, variërend van 'beste tapa' tot 'beste versiering'. In tegenstelling tot de Feria de Abril in Sevilla zijn de casetas in Jerez toegankelijk voor het publiek.
De gastronomie tijdens Feria de Caballo is gevarieerd te noemen. Populaire delicatessen zijn bijvoorbeeld de pescaíto frito (gefrituurde vis), guisos (stoofschotels) en cola de toro (stierenstaart). Typische drankjes? Dat is natuurlijk sherry in alle soorten en maten. Zo is er oloroso (geurige, donkere sherry) en sherrywijn, niet zelden gemixt met soda limoen. Meer weten voor de laatste updates? Bezoek dan Jerez.es.
Periode: 17 mei t/m 25 mei 2025