Écija is één van de alleroudste steden van Andalusië. Haar hoogtepunt bereikte ze in het Romeinse tijdperk waarvan verschillende opgravingen getuigen. In de 18e eeuw drukten adelijke families hun stempel op het huidige aangezicht. Opvallend genoeg behoort Écija met nog geen 40.000 inwoners qua oppervlakte tot de grootste stad van de provincie Sevilla.  


Rijke historie

De geschiedenis van Écija gaat helemaal terug tot het Tartessos tijdperk in de 8e eeuw v.Chr.. Haar glorietijd bereikte ze tijdens de Romeinse periode, toen Augusta Firma Astigi geheten. Maar ook in het Visigotische en Moorse tijdperk bleef ze een belangrijk cultureel en religieus centrum. Verschillende archeologische overblijfselen getuigen van het rijke verleden van Écija. Zoals het in 2002 opgegraven Romeinse beeldhouwwerk Amazona Herida. In de 18e eeuw woonden 40 adelijke families in Ecija. Zij bouwden er driftig op los wat voor een groot deel het huidige aangezicht van de stad heeft bepaald. Écija telt in totaal 46 monumenten. Daartoe behoren maar liefst 11 barokke torenspitsen en 17 paleizen. 

Semana Santa, gastronomie en handwerk

Net als Carmona en Sevilla is Écija vermaard om haar Semana Santa vieringen, gekenmerkt door prachtige barokke beelden. Met haar eigen gazpacho kent de stad ook een unieke gastronomie waar tal van andere typische streekgerechten deel van uitmaken. Écija kent daarnaast een rijke handwerktraditie met bijzondere producten, metalen en materialen uit de regio. Écija mag qua populatie bescheiden zijn, dit geldt allerminst voor haar oppervlakte. Met 979 km² is ze zelfs de grootste stad van de provincie Sevilla, groter dan de stad Sevilla. Ben je een liefhebber van actief toerisme? Dan kun je je aan en rondom de Río Genil vermaken met kanovaren, hiking of paardrijden genoeg. Bezoek je Écija in de zomermaanden? Wees gewaarschuwd, want Écija gaat door het leven als de braadpan van Andalusië!


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring